Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

ΥΛΙΚΑ
4 Κούπες αλεύρι
1/2 Κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1/2 Κούπα ζάχαρη
Χυμό από 1 πορτοκάλι
1 1/2 Κούπα ελαιόλαδο
1 Κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 Κουταλάκι γλυκού σόδα
2 βανίλιες
Ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
Λίγη κανέλα
Λίγο γαρύφαλλο
2 Κουταλιές σούπας κονιάκ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 Κούπες ζάχαρη
2 Κούπες νερό
1 Κούπα μέλι
2 Ξυλάκια κανέλας
3-4 Ολόκληρα γαρύφαλλα
Χυμό από 1/2 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σ ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά τη ζάχαρη, το λάδι, το χυμό πορτοκάλι, τα μπαχαρικά, το ξύσμα πορτοκαλιού, το κονιάκ τις βανίλιες και τη σόδα.
  • Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι με το μπέικιν και ανακατεύουμε για να φτιάξουμε ένα αφράτο μείγμα.
  • Πλάθουμε τα μελομακάρονα και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα που έχουμε στρώσει λαδόκολλα, περνάμε τη επιφάνεια τους μ ένα πιρούνι για να έχουν κάποιο σχέδιο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 25 λεπτά.
  • Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά εκτός από το μέλι για 10 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά βάζουμε το μέλι και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε μέσα τα μελομακάρονα όσα χωράει η κατσαρόλα μας να είναι το ένα πάνω στο άλλο, τα πιέζουμε ελαφρά για 2 λεπτά να είναι μέσα στο σιρόπι, τα γυρίζουμε και τα αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά.
  • Τα βάζουμε σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με καρυδόψιχα στην οποία έχουμε ρίξει μία πρέζα γαρύφαλλο και μία κανέλα για άρωμα.
  • ΠΡΟΣΟΧΗ: Για να μη γίνουν πολύ σκληρά πρέπει να προσέξουμε τη ζύμη να είναι αφράτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: