Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Γαρίδες καθαρισμένες
500γρ. Κριθαράκι
250γρ. Χυμό ντομάτας
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
1 Πρέζα κανέλα
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε τις γαρίδες μέχρι ν αλλάξει το χρώμα τους. Με μία τσιμπίδα τις βγάζουμε σ ένα πιάτο. Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά. Έχουμε στραγγίσει το νερό που έβρασαν οι γαρίδες και το διατηρούμε ζεστό και ρίχνουμε λίγο λίγο στη κατσαρόλα με το κριθαράκι. Παράλληλα ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, το αλάτι, πιπέρι, τη κανέλα και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε το φαγητό και συμπληρώνουμε νερό όταν τελειώνει μέχρι να είναι έτοιμο το κριθαράκι τα τελευταία λεπτά ρίχνουμε μέσα και τις γαρίδες κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: