Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ

ΥΛΙΚΑ
Ελαιόλαδο
2 Κουταλιές σούπας πολτό σκόρδου
Δεντρολίβανο
Μερικά φύλλα φασκόμηλου ψιλοκομμένα
1 Κιλό χοιρινό από σπάλα ή μπούτι χωρίς κόκκαλο
50ml. Λευκό κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
1 Κύβο κοτόπουλο
1 Ποτήρι νερό
250ml. Κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το πολτό σκόρδου και το δεντρολίβανο για 1 λεπτό. Βάζουμε το χοιρινό και το σοτάρουμε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. 
  • Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε το νερό που έχουμε διαλύσει μέσα τον κύβο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε το φαγητό για 1 1/2 ώρα κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος γυρίζουμε το κρέας 2-3 φορές.
  • Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος και το φασκόμηλο, αφήνουμε στη φωτιά για 1-2 λεπτά και το κατεβάζουμε.
  • Συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας ή τηγανιτές πατάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: