Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

ΚΕΜΠΑΠ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό κιμά κοτόπουλου
1 Κρεμμύδι τριμμένο
1 Φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
1 Κουταλάκι γλυκού κύμινο
1/2 Ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
1/2 Ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 Κουταλιά σούπας πάπρικα καπνιστή
1 Αβγό
3 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Βάζουμε σε μια λεκάνη τον κιμά του κοτόπουλου και προσθέτουμε τη τριμμένη φρυγανιά, το κρεμμύδι, τα μυρωδικά, το κύμινο και την πάπρικα. Ανακατεύουμε ελαφρά, προσθέτουμε το αβγό, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε, μέχρι να δέσει το μείγμα σε μια αφράτη ομοιόμορφη ζύμη. Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο. Παίρνουμε κομμάτια από τη ζύμη και πλάθουμε στενόμακρα κεμπάπ. Τα περνάμε σε καλαμάκια για σουβλάκια και τα ψήνουμε σε σχάρα στα κάρβουνα ή στο σχαροτήγανο, λαδώνοντας τα ελαφρά. Σερβίρουμε με πίτες και σος γιαουρτιού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: