Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ

ΥΛΙΚΑ
500ml. Μούστο
500ml. Λάδι μισό ελαιόλαδο, μισό σπορέλαιο
250γρ. Ζάχαρη
2 Κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 Κουταλάκι γλυκού σόδα
1/2 Κουταλάκι γλυκού κανέλα
1/2 Κουταλάκι γλυκού γαρίφαλο
1 Σφηνάκι κονιάκ
1,5 Κιλό περίπου αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σ ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το μούστο, το λάδι, τη ζάχαρη, τη κανέλα και το γαρίφαλο. Αραιώνουμε τη σόδα στο κονιάκ τα ρίχνουμε και αυτά μέσα και χτυπάμε καλά μ ένα σύρμα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν το προσθέτουμε λίγο λίγο και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία ζύμη μαλακή που να μη κολλάει στα χέρια. Πλάθουμε τα μουστοκούλουρα και τα βάζουμε σε λαμαρίνα που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: