Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ
3 Πατάτες
Ελαιόλαδο
1 Κουταλάκι του γλυκού πολτό σκόρδου
500γρ. Μανιτάρια σε φέτες
Θυμάρι
1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
1 Κουταλιά σούπας αλεύρι
1 Φλιτζάνι γάλα
1 Αβγό
250γρ. Γραβιέρα τριμμένη
1 Πρέζα μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Πιπέρι
1 Φύλλο σφολιάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε ροδέλες. Τις βράζουμε σε αλατισμένο για 10 λεπτά. 
  • Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί και ρίχνουμε το πολτό σκόρδου. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το θυμάρι. Σοτάρουμε για 5 λεπτά και έπειτα ρίχνουμε και τις πατάτες. Ανακατεύουμε και σβήνουμε τη φωτιά.
  • Βάζουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και μόλις λιώσει ρίχνουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα και σιγά σιγά προσθέτουμε το γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μόλις αρχίσει να πήζει, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το αβγό συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Στο τέλος ρίχνουμε το τυρί, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε το μοσχοκάρυδο.
  • Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα και απλώνουμε μέσα το φύλλο της σφολιάτας, καλύπτοντας και τα πλαϊνά. Με ένα πιρούνι τρυπάμε την επιφάνεια και βάζουμε μέσα τη γέμιση. Περιχύνουμε με τη μπεσαμέλ και απλώνουμε να πάει παντού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για περίπου 45 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: