Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

ΧΟΙΡΙΝΑ ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΡΟΚΦΟΡ

ΥΛΙΚΑ
10 Φιλετάκια χοιρινά
1 Κουταλιά της σούπας φυτίνη
Πιπέρι
Αλάτι
1 Κονσέρβα μανιτάρια σε φέτες
250ml. Κρέμα γάλακτος
100γρ. Ροκφόρ
Κάρυ
Τσίλι σκόνη
Χυμό από 1 Λεμόνι
1 Κουταλιά σούπας μουστάρδα
1 Κουταλάκι γλυκού μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μία κατσαρόλα πλατιά βάζουμε τη φυτίνη και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι για να να βγάλει τ αρώματα του. Όταν κάψει η φυτίνη βάζουμε τα φιλετάκια και σοτάρουμε καλά και από τις 2 πλευρές να πάρουν ένα όμορφο χρώμα. Ρίχνουμε και τα μανιτάρια. Αλατίζουμε και πασπαλίζουμε με το τσίλι.
  • Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το χυμό του λεμονιού με τη μουστάρδα και το μέλι με αυτό το μείγμα περιχύνουμε το φαγητό. Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 40 λεπτά. 
  • Ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος αφήνουμε να πάρει μία βράση και ρίχνουμε το ροκφόρ κομμένο σε μικρά κομμάτια πασπαλίζουμε με λίγο κάρυ κουνάμε ελαφρά τη κατσαρόλα και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  • Συνοδεύουμε ιδανικά με ρύζι μπασμάτι και τηγανιτές πατάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: