Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

ΚΕΙΚ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

ΥΛΙΚΑ
250γρ. Αλεύρι
150γρ. Αμύγδαλα τριμμένα στο μπλέντερ
160γρ. Ηλιέλαιο
160γρ. Χυμός πορτοκαλιού
100γρ. Αμύγδαλα χοντροκομμένα
170γρ, Ζάχαρη άχνη
1 Κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 Κουταλάκι γλυκού κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Σ ένα ταψάκι στρώνουμε λαδόκολλα και βάζουμε τα χοντροκομμένα αμύγδαλα τα ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά να πάρουν ένα όμορφο χρώμα και τ αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χυμό, το ηλιέλαιο και την άχνη. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το αλεύρι, τα αμύγδαλα σε σκόνη, το μπέικιν και την κανέλα. Μόλις γίνει ένα ομοιογενές μείγμα προσθέτουμε και τα αμύγδαλα που έχουμε αφήσει να κρυώσει και ανακατεύουμε να πάνε παντού.
  • Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 20εκ. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε στους 180 για περίπου μία ώρα.
  • Όταν κρυώσει καλά εάν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: