Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ
700γρ. Κιμάς κοτόπουλου
1 Κρεμμύδι τριμμένο
1/2 Φλιτζάνι ρύζι γλασέ
Λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
2 Φλιτζάνια αλεύρι
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
400γρ. Ντοματίνια κομμένα στη μέση
400γρ. Χυμό ντομάτας
2 Φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
1 Κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε τον κιμά μέσα σε μία λεκάνη, προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι, το ρύζι, το δυόσμο, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  • Ζυμώνουμε να ενωθούν τα υλικά και έχουμε μια αφράτη ζύμη. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
  • Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και ανακατεύουμε καλά. Τα πιέζουμε με ξύλινη κουτάλα να λιώσουν και ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και το ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τ αφήνουμε να πάρει βράση.
  • Παίρνουμε κομμάτια από το μείγμα του κιμά και πλάθουμε μικρά, στρογγυλά γιουβαρλάκια. Τα αλευρώνουμε, τα τινάζουμε να φύγει το περίσσιο αλεύρι και τα βάζουμε στη κατσαρόλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 40 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: