Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
10 Φλιτζάνια τσαγιού γάλα
1 Φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
Ξύσμα λεμονιού
3 1/2 Φλιτζάνια τσαγιού ρυζάλευρο
8 Αβγά
10 Φύλλα για μπακλαβά
1 Φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
650γρ. Ζάχαρη
3 Φλιτζάνι τσαγιού νερό
Λίγη κανέλα
1 Σφηνάκι κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα και όταν πάρει βράση προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ξύσμα. Βάζουμε και το ρυζάλευρο και ανακατεύουμε διαρκώς με ξύλινη κουτάλα. Όταν πήξει αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
  • Ρίχνουμε μέσα στη κρέμα 6 αβγά και ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε μέσα τη φύλλα τα οποία και αυτά τα βουτυρώνουμε ένα ένα και ρίχνουμε από πάνω την κρέμα. Χτυπάμε τ τα 2 αβγά που έμειναν με 2 κουταλιές ζάχαρη και περιχύνουμε τη πίτα. Την ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
  • Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά για 10 λεπτά και όταν ψηθεί η πίτα την περιχύνουμε όσο ακόμη είναι καυτό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: