Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

ΡΕΒΙΘΙΑ ΣΑΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ
100γρ. Ρεβίθια
4 Φλιτζάνια νερό
1 Κρεμμύδι χοντροκομμένο
Χυμό από 1 λεμόνι
1 Φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 Φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
1 Κουταλιά σούπας μουστάρδα
1/2 Ματσάκι κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/2 Ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Φλούδα από 1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από το βράδυ. Την επόμενη ημέρα τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσουν σε αλατισμένο νερό και τη φλούδα του λεμονιού. Τ αφήνουμε να βράσουν για 1 ώρα περίπου για να μαλακώσουν, αν χρειαστεί τα αφήνουμε και λίγο παραπάνω. 
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε το σύρμα τη μουστάρδα με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε λίγο λίγο το ελαιόλαδο. Σουρώνουμε τα βρασμένα κρεμμύδια, αφαιρούμε τη φλούδα λεμονιού και τα βάζουμε σε σαλατιέρα.
  • Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι και το μαϊντανό, περιχύνουμε με τη σάλτσα μουστάρδας, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: