Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
Χυμό από 2 λεμόνια
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα
1 Κουταλιά σούπας φυτίνη
1 Κουταλιά σούπας μουστάρδα
1 Κονσέρβα μανιτάρια σε φέτες (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε το κρέας και το αφήνουμε να στραγγίσει. 
  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με τη φυτίνη να ζεσταθούν και ρίχνουμε το πολτό σκόρδου και τη πάπρικα, ανακατεύουμε να βγάλουν τ αρώματα τους και βάζουμε το κρέας. Το σοτάρουμε καλά να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Συμπληρώνουμε με τα μανιτάρια και το χυμό λεμονιού που μέσα του έχουμε διαλύσει τη μουστάρδα. 
  • Αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 1 1/2 ώρα περίπου μέχρι να μαγειρευτεί το κρέας και να είναι μαλακό. Αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό.
  • Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό συνοδεύοντας με πουρέ πατάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: