Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
140γρ. Αλεύρι
70γρ. Βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 Πρέζα αλάτι
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
500γρ. Μανιτάρια κομμένα σε φέτες
2 Πράσα κομμένα σε φέτες
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
Θυμάρι
100γρ. Ανθότυρο τριμμένο
Αλάτι
Πιπέρι
2 Κουταλιές σούπας βούτυρο
4 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
4 Αβγά
150ml. Κρέμα γάλακτος
150ml, Γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη και προσθέτουμε το βούτυρο και το αλάτι. Ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να γίνει η ζύμη μία μπάλα. 
  • Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο κρύο νερό. Την τυλίγουμε σε διαφανή μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Αφού κρυώσει η ζύμη, τη βάζουμε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα και την πιέζουμε με τα δάχτυλα ν ανοίξει και να καλύψει και τα τοιχώματα. Τη στρώνουμε ομοιόμορφα και τρυπάμε την επιφάνεια της με ένα πιρούνι.
  • Τη σκεπάζουμε με μια λαδόκολλα και ρίχνουμε επάνω φασόλια για να μη φουσκώσει όταν θα ψήνεται. Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 20 λεπτά, ίσα να ροδίσει και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Φτιάχνουμε τη γέμιση με τα μανιτάρια. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε αντικολλητική κατσαρόλα και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα πράσα για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 λεπτά να μαλακώσουν. Ρίχνουμε μέσα το πολτό σκόρδου και το θυμάρι, ανακατεύουμε να βγάλουν το άρωμα τους και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε το ανθότυρο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε τα υλικά μέσα στη τάρτα και τα απλώνουμε ομοιόμορφα. Χτυπάμε τα αβγά με την κρέμα γάλακτος και το γάλα και περιχύνουμε την τάρτα.
  • Ξαναβάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 25 λεπτά, μέχρι να δέσει η γέμιση και ροδίσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: