Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ

ΥΛΙΚΑ
5 Αβγά
225γρ. Βούτυρο ( σε θερμοκρασία δωματίου)
1 1/2 Κούπα ζάχαρη
1 1/2 Κούπα γιαούρτι
500γρ. Αλεύρι
1 Κουταλάκι γλυκού μπέικιν
1 Πρέζα αλάτι
Ξύσμα από 2 λεμόνια
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 1/2 Κούπες ζάχαρη
2 Κούπες νερό
Χυμό μισού λεμονιού
Φλούδα λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε έως ότου ασπρίσουν. Προσθέτουμε ένα ένα τ αβγά και περιμένουμε ν απορροφηθεί το κάθε αβγό από το μείγμα, για να ρίξουμε το επόμενο. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι χτυπάμε για λίγο και ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν. Χτυπάμε για λίγα λεπτά και ρίχνουμε το μείγμα σε μια μεγάλη φόρμα για κέικ την οποία έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει. 
  • Ετοιμάζουμε το σιρόπι:
  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη. Όταν πάρει βράση μετράμε 5 λεπτά και το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Τρυπάμε την επιφάνεια του κέικ με ένα καλαμάκι για σουβλάκια σε πολλά σημεία και με κουτάλα ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι ζεστό.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και να ρουφήξει όλο το σιρόπι και το βγάζουμε από τη φόρμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: