Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό πατάτες τριμμένες
Ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
Θυμάρι
2 Κουταλιές σούπας βούτυρο
2 Κουταλιές σούπας αλεύρι
2 Φλιτζάνια γάλα
1 Πρέζα μοσχοκάρυδο
100γρ. Γραβιέρα τριμμένη
100γρ. Κεφαλοτύρι τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις τρίβουμε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Τις βάζουμε σε σουρωτήρι, τις ξεπλένουμε με άφθονο νερό και τις αλατίζουμε καλά. Τις πιέζουμε για να φύγουν τα υγρά τους.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πολτό σκόρδου. Προσθέτουμε το θυμάρι και τις πατάτες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά.
  • Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε αντικολλητική κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε με σύρμα να καβουρντιστεί και περιχύνουμε με το γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, τη γραβιέρα, το κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα.
  • Βάζουμε τις πατάτες μέσα στη μπεσαμέλ και ανακατεύουμε καλά και τα βάζουμε σ ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος. 
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα, για μισή ώρα, μέχρι να ροδίσει το φαγητό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: