Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Λιγκουίνι
4 Φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου
Λίγο ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
400γρ. Μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1/2 Φλιτζάνι λευκό κρασί
1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
1 Κουταλιά σούπας αλεύρι
2 Φλιτζάνια γάλα
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου, τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Αλατοπιπερώνουμε και τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο για λίγα λεπτά.
  • Ρίχνουμε και το κρεμμύδι και το πολτό σκόρδου και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Προσθέτουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια.
  • Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά περίπου και στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
  • Μόλις το κρέας και τα μανιτάρια πιουν τα υγρά τους πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Καβουρντίζουμε για λίγο και ρίχνουμε το γάλα. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Βράζουμε τα λιγουίνι σε αλατισμένο νερό. Τα ρίχνουμε στη σάλτσα με μια τσιμπίδα ή με ειδική κουτάλα για ζυμαρικά, ανακατεύουμε σε σερβίρουμε πασπαλίζοντας με το ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: