Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

ΠΕΡΚΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ
800γρ. Φιλέτο πέρκας κομμένο σε κομμάτια
1 Φλιτζάνι αλεύρι
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
400γρ. Ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
1/2 Φλιτζάνι λευκό κρασί
1/2 Λεμόνι κομμένο σε φέτες
Δεντρολίβανο
1/2 Φλιτζάνι ελαιόλαδο
50γρ. Ροδέλες ελιάς
2 Κουταλιές σούπας μπαλσάμικο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε το ψάρι, το αλατοπιπερώνουμε και το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. Τα περνάμε ένα ένα από το αλεύρι και τα τινάζουμε να φύγει το περίσσιο αλεύρι.
  • Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι. Ροδίζουμε τα κομμάτια του ψαριού και από τις δύο πλευρές, να κάνουν κρούστα. Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  • Συμπληρώνουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το πολτό σκόρδου, το λεμόνι, το δεντρολίβανο και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τις ντομάτες, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 5 λεπτά. Βάζουμε το ψάρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά. Προσθέτουμε το μπαλσάμικο και τις ροδέλες ελιάς κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: