Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

ΡΟΛΟ ΜΗΛΟΥ

ΥΛΙΚΑ
2 Πακέτα σφολιάτα
2 Κιλά μήλα
2 Φλιτζάνια ζάχαρη
1 Φλιτζάνι καρυδόψιχα
2 Φακελάκια κουκουνάρι
1/2 Φλιτζάνι βούτυρο
4 Κουταλιές κορν φλάουρ
Χυμό από 1/2 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε τα μήλα και κρατάμε τη φλούδα και τα κουκούτσια. Κόβουμε τα μήλα σε μικρά κομμάτια και  βάζουμε σε τουλπάνι τη φλούδα και τα κουκούτσια τους. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα μήλα, το τουλπάνι καλά κλεισμένο, τη ζάχαρη, τη καρυδόψιχα, το χυμό λεμονιού και 1/2 φλιτζάνι νερό. Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα. Αφαιρούμε το τουλπάνι και με μια τρυπητή κουτάλα όλα τα υλικά, αφήνοντας μόνο το ζουμί. Πρέπει να είναι περίπου 1 1/2 φλιτζάνι. Αν είναι λιγότερο συμπληρώνουμε με νερό. Παίρνουμε το μισό φλιτζάνι και το αφήνουμε να κρυώσει. Διαλύουμε μέσα το κορν φλάουρ και το βάζουμε πάλι στη κατσαρόλα την οποία βάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε διαρκώς σε σιγανή φωτιά μέχρι να δέσει. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και όταν κρυώσει βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε να γίνει ένα μείγμα. Λιώνουμε το βούτυρο και το βάζουμε και αυτό στο μείγμα και ανακατεύουμε. Ανοίγουμε τα φύλλα της σφολιάτας και μοιράζουμε τη γέμιση στα τέσσερα φύλλα πασπαλίζοντας με κανέλα. Κλείνουμε καλά βρέχοντας τα δάχτυλα μας με λίγο νερό τη σφολιάτα εκεί που ενώνεται. Τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα χαράζουμε. 
  • Ψήνουμε στους 175 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά η σφολιάτα περίπου 40 λεπτά ανάλογα το φούρνο.
  • Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: