Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Μακαρόνια
2 Κουταλιές σούπας βούτυρο
1/2 Κουταλιά σούπας αλεύρι
1 Φλιτζάνι γάλα
100γρ. Κεφαλοτύρι τριμμένο
100γρ. Γραβιέρα τριμμένη
100γρ. Μοτσαρέλα τριμμένη
150γρ. Σαλάμι πικάντικο σε λεπτές φέτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό να είναι al dente. 
  • Φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ: Λιώνουμε 1 κουταλιά βούτυρο σ ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε σύρμα να καβουρντιστεί καλά. Ρίχνουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι ν αρχίσει η μπεσαμέλ να δένει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κεφαλοτύρι και τη γραβιέρα, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
  • Στραγγίζουμε τα μακαρόνια. Προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε να λιώσει και τα βάζουμε σ ένα πυρίμαχο σκεύος.
  • Περιχύνουμε με τη σάλτσα και τη στρώνουμε να πάει παντού.
  • Πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα και προσθέτουμε το σαλάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το φαγητό. 
  • Σημ: Εάν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε πιπεριές κομμένες σε ροδέλες όπως και ντομάτες επίσης κομμένες σε ροδέλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: