Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

ΠΑΤΑΤΕΣ ΨΗΤΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό πατάτες
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
120γρ. Κεφαλοτύρι τριμμένο
50γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
60γρ. Βούτυρο
50ml. Κρέμα γάλακτος
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ροδέλες. Τις πλένουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν καλά. Σ ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και τις τηγανίζουμε ελαφρά λίγες λίγες σε μία στρώση όχι τη μία επάνω στην άλλη. Μόνο να πάρουν χρώμα. Τις αλατοπιπερώνουμε.
  • Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος. Ανακατεύουμε τα δύο τυριά με το πολτό σκόρδου. Βάζουμε μία στρώση πατάτες και πασπαλίζουμε με το μείγμα τυριών. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν οι πατάτες. Στο τέλος ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος και ψήνουμε για 30 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: