Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΥΛΙΚΑ
1200γρ. Φιλέτο κοτόπουλου
2 Κουταλάκια γλυκού πολτό σκόρδου
500γρ. Ψιλοκομμένες ντομάτες
6 Πολύχρωμες πιπεριές
Ρίγανη
1 Φλιτζάνι τσαγιού κόκκινο κρασί
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα φιλετάκια που έχουμε κόψει σε κομμάτια. Προσθέτουμε το πολτό σκόρδου και συνεχίζουμε το σοτάρισμα και σβήνουμε με το κρασί. 
  • Αφήνουμε για λίγο να εξατμιστεί το κρασί και προσθέτουμε τις ντομάτες. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγητό για 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο.
  • Εν τω μεταξύ πλένουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια.
  • Τις βάζουμε και αυτές στη κατσαρόλα 15 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα. Προς το τέλος αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με ρίγανη. 
  • Συνοδεύουμε με πιλάφι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: