Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

ΧΟΙΡΙΝΟ ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

ΥΛΙΚΑ
Για 6 άτομα
1,5 Κιλό χοιρινό για τηγανιά
Χυμό από 2 πορτοκάλια
Αλάτι
Πιπέρι
Μπούκοβο
Πάπρικα
1/2 Ποτήρι ελαιόλαδο
1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
1 Κουταλάκι γλυκού μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε το κρέας και το αφήνουμε να στραγγίσει.
  • Σ ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι με το βούτυρο, βάζουμε το πολτό σκόρδου και το κρέας και το γυρίζουμε αρκετές φορές να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
  • Ρίχνουμε το χυμό του πορτοκαλιού στον οποίο έχουμε διαλύσει το μέλι, βάζουμε αλάτι και τα μπαχαρικά μας, σκεπάζουμε το σκεύος μας και βράζουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά για περίπου 45 λεπτά μέχρι να είναι έτοιμο το κρέας και να έχει πιει όλα τα υγρά του.
  • Συνοδεύουμε ιδανικά με πατάτες φούρνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: