Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

ΠΑΤΑΤΟΣΟΥΠΑ

ΥΛΙΚΑ
2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 Κουταλιές σούπας βούτυρο
1/2 Κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
4 Ποτήρια νερό
2 Κύβους ζωμό βοδινού
Αλάτι
Πιπέρι
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λίγο μοσχοκάρυδο
1 Φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια στο βούτυρο. Προσθέτουμε το ζωμό, το νερό, αλατοπίπερο και τις πατάτες. Αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να είναι έτοιμες οι πατάτες. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και με ένα ραβδομίξερ λιώνουμε τις πατάτες έτσι ώστε η σούπα μας να γίνει βελουτέ.
  • Ρίχνουμε το τυρί και το μαϊντανό.
  • Μέσα σε κάθε πιάτο όταν σερβίρουμε μπορούμε να συμπληρώσουμε μερικά κρουτόν και κομμάτια μπέικον που προηγουμένως τα έχουμε βάλει σε αντικολλητικό τηγάνι για να είναι ξεροψημένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: