Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

ΤΑΛΙΑΤΕΣ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

ΥΛΙΚΑ
500γρ Ταλιατέλες
4 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
500γρ, Μανιτάρια διάφορα
1 Ποτήρι κόκκινο κρασί
Λίγο θυμάρι
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
150γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
1/2 Ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Βράζουμε τις ταλιατέλες τόση ώρα όση χρειάζεται για να γίνουν al dente. 
  • Βάζουμε τα μανιτάρια στο μούλτι και τα ψιλοκόβουμε. Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και τα σοτάρουμε. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το θυμάρι, σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα με να απορροφηθούν όλα τα υγρά,
  • Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα ξαναβάζουμε στο μούλτι μαζί με το πολτό του σκόρδου, την παρμεζάνα και λίγο ελαιόλαδο. Τα χτυπάμε καλά, προσθέτουμε το μαϊντανό και ξαναχτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Σουρώνουμε τις ταλιατέλες. Ρίχνουμε το πέστο στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά με τα ζυμαρικά. 
  • Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: