Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Κριθαράκι χοντρό
1 1/2 Κιλό χταπόδι κομμένο
1 Φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 Κουταλιά σούπας πελτέ
1/2 Φλιτζάνι λευκό κρασί
Λίγο μπαχάρι
Λίγο γαρίφαλο
Κανέλα
1 Κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μέτρια φωτιά βάζουμε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα και περιμένουμε να εξατμιστούν τα υγρά που θα βγάλει. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και το μαραίνουμε. Ρίχνουμε τον πελτέ και τη ζάχαρη και σβήνουμε με το κρασί. Πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά και ρίχνουμε 2 λίτρα νερό.
  • Σιγοβράζουμε για 40 λεπτά, να μαλακώσει το χταπόδι.
  • Προσθέτουμε το κριθαράκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε ζεστό νερό και ανακατεύουμε.
  • Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: