Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Μοσχάρι κομμένο σε κύβους
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
1 Μπαστούνι κανέλας
1 Δαφνόφυλλο
500ml. Μαυροδάφνη
Λίγο μπαχάρι
1 Λεμόνι
500γρ. Ψιλοκομμένες ντομάτες
1 Κιλό κυδώνια
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Αλευρώνουμε το μοσχάρι και το τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πολτό του σκόρδου και σβήνουμε με τη μαυροδάφνη. Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά περίπου και ρίχνουμε τη ντομάτα, τα αρωματικά, τα μπαχαρικά και το αλατοπίπερο. Τα μεταφέρουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 170 βαθμούς. Καθαρίζουμε τα κυδώνια, τα κόβουμε στα 6 και τα περνάμε με λίγο λεμόνι για να μη μαυρίσουν. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα σοτάρουμε με ελαιόλαδο.
  • Τα βάζουμε στο φαγητό και τα αφήνουμε για μισή ώρα. 
  • Στο τέλος πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο μαϊντανό. 
  • Συνοδεύουμε ιδανικά με πουρέ ή πιλάφι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: