Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

ΤΑΡΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟ

ΥΛΙΚΑ
2 Φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
1/2 Φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
1 Αβγό
Ελάχιστο αλάτι
2 Κουταλιές ζάχαρη
1 Κουταλιά κονιάκ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
1 Φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια
2 Φλιτζάνια τσαγιού γάλα
1/2 Φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 Φλιτζάνι τσαγιού κρέμα σαντιγί
4 Ροδάκινα
1/2 Φλιτζάνι τσαγιού μαρμελάδα βερίκοκο
1 1/2 Κουταλάκι κορν φλάουρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε 1/2 φλιτζάνι αλεύρι προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια. Τρίβουμε το μείγμα. Χτυπάμε το αβγό με το αλάτι, με την ζάχαρη και το κονιάκ και ραντίζουμε το μείγμα του αλευριού. Μαζεύουμε τη ζύμη σε μια μπάλα και την ζυμώνουμε προσθέτοντας σιγά σιγά και το υπόλοιπα αλεύρι. Την ανοίγουμε σε φύλλο και την στρώνουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
  • Το τρυπάμε σε διάφορα μέρη με ένα πιρούνι και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά. Και το αφήνουμε να κρυώσει. 
  • Ετοιμάζουμε το άνθος αραβοσίτου με το γάλα και με 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη. Το κρυώνουμε και προσθέτουμε την κρέμα σαντιγί. Ανακατεύουμε τις δύο κρέμες και τις βάζουμε επάνω στη ψημένη ζύμη και τη βάζουμε για 2 ώρες στο ψυγείο. Αφαιρούμε το φλούδι από τα ροδάκινα, τα κόβουμε σε φετάκια και τα βάζουμε επάνω στην τάρτα. Ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα με 2 κουταλιές νερό, προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και και κορν φλάουρ αφού το διαλύσουμε σε κρύο νερό. Βράζουμε το μείγμα για δύο λεπτά και το αδειάζουμε πάνω στα ροδάκινα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: