Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

ΠΑΝΤΣΑΝΕΛΑ

ΥΛΙΚΑ
350γρ. Περίπου μπαγιάτικο ψωμί
5 Ντομάτες
1 Πράσινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
1 Κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1 Αγγούρι κομμένο σε φέτες
1 Κουταλιά σούπας κάππαρη
Λίγες ροδέλες ελιάς
Βασιλικό ψιλοκομμένο
2 Κουταλιές σούπας ξίδι
1/2 Φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεφλουδίζουμε 2 από τις ντομάτες και τις πολτοποιούμε. Κόβουμε το ψωμί σε μικρές μπουκίτσες, το βάζουμε σ ένα μπολ και το περιχύνουμε με την πολτοποιημένη ντομάτα. Το αφήνουμε σκεπασμένο για 15 λεπτά περίπου.
Σε σαλατιέρα βάζουμε την πιπεριά, το κρεμμύδι, το αγγούρι, την κάππαρη, τις ελιές, το βασιλικό, το ξίδι και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
Κόβουμε τις ντομάτες σε κομματάκια τις βάζουμε στη σαλατιέρα, μαζί με το μουσκεμένο ψωμί και ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε τη σαλάτα για 2-3 ώρες στο ψυγείο πριν τη σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: