Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΟΛΙΑΝΔΡΟ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ

ΥΛΙΚΑ
400γρ. Ρύζι για πιλάφι, πλυμένο και στραγγισμένο
150ml. Ελαιόλαδο
1 Λίτρο ζωμός λαχανικών
1 Κουταλιά σούπας κόλιανδρο σε σε σκόνη
100γρ. Σταφίδες μουλιασμένες σε νερό και στραγγισμένες
2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
1/2 Ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το πολτό σκόρδου, σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 5 λεπτά. Βάζουμε τον κόλιανδρο, τις σταφίδες, το ζωμό και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να είναι έτοιμο το πιλάφι μας. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το δυόσμο, και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα, για 10 λεπτά. Σερβίρουμε ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: