Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

ΠΙΤΑ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΑΡΝΙΣΙΟ ΣΥΚΩΤΙ

ΥΛΙΚΑ
1 Συκωταριά
1 Πακέτο φύλλο κρούστας χωριάτικο
1/2 Κούπα ελαιόλαδο
1/4 Κούπας κόκκινο κρασί
1 Ματσάκι άνηθο
Λίγο δυόσμο
1 Κρεμμύδι
6 Κρεμμυδάκια φρέσκα
1/2 Κούπα ρύζι νυχάκι
1 Κούπα κεφαλοτύρι χοντροτριμμένο
Ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε τη συκωταριά και τη σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και το ρύζι αφού πρώτα το έχουμε ξεπλύνει με νερό και το έχουμε αφήσει να στραγγίσει και τα σωτάρουμε όλα μαζί για 5 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό τη ρίγανη, το πιπέρι και το αλάτι. Κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε σκεπασμένο το σκεύος. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και προσθέτουμε το κεφαλοτύρι.
Λαδώνουμε ένα πυρέξ και απλώνουμε τα μισά φύλλα, λαδώνοντας τα ένα ένα. Βάζουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα. Χαράσσουμε τα φύλλα, βρέχουμε με λίγο νερό και ψήνουμε για μία ώρα στους 180 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: