Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο κανελόνια
1 Κιλό σπανάκι
250γρ. Ανθότυρο τριμμένο
150γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
150γρ. Ζαμπόν
2 Αβγά
2 Ντομάτες τριμμένες
Χυμό από 1 λεμόνι
2 Κουταλιές σούπας βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
Μαϊντανό
1/ Φλιτζάνι γάλα
1 Φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεματάμε το σπανάκι, το στραγγίζουμε και το ψιλοκόβουμε. Σ ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το σπανάκι, το ανθότυρο, την παρμεζάνα, το ζαμπόν, τα αβγά, αλάτι και πιπέρι. Με αυτή τη γέμιση γεμίζουμε τα κανελόνια.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε για λίγο τις ντομάτες, το βούτυρο, το χυμό λεμονιού και το μαϊντανό. Ρίχνουμε τη μισή σάλτσα ντομάτας σε ένα ταψάκι, από πάνω βάζουμε τα κανελόνια και από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα, το γάλα και την κεφαλογραβιέρα. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: