Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ

ΥΛΙΚΑ
5 Καλαμάρια μεγάλα
250γρ. Φέτα κομμένη σε κυβάκια
1 Πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1 Πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
1 Πιπεριά κίτρινη ψιλοκομμένη
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
4 Κουταλιές σούπας ούζο
Αλάτι
Πιπέρι
Μπούκοβο
Ντομάτα σε φέτες
100γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα καλαμάρια, τα καθαρίζουμε εσωτερικά και κόβουμε τα πλοκάμια σε κομματάκια.
Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σωτάρουμε καλά τα κομμένα πλοκάμια, το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Σβήνουμε με το ούζο, προσθέτουμε το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και το μπούκοβο, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά ακόμη στη φωτιά.
Μόλις κρυώσει το μείγμα προσθέτουμε τη φέτα και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
Γεμίζουμε τα καλαμάρια και κλείνουμε καλά με οδοντογλυφίδες.
Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε ένα πυρέξ και βάζουμε τα καλαμάρια.
Πάνω στα καλαμάρια βάζουμε από μία φέτα ντομάτα.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου, έπειτα βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε για άλλα 15 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με ρίγανη και σερβίρουμε όσο είναι ζεστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: