Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

ΤΑΡΤΑ ΣΤΑΦΥΛΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ
Για την τάρτα
500γρ. Αλεύρι
2 Αβγά
200γρ. Βούτυρο
1 Πρέζα αλάτι
1/2 Κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
Για την κρέμα
500γρ. Σταφύλια
500ml. Γάλα
3 Αβγά
1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
1/2 Φλιτζάνι ζάχαρη
1 Βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν σε μία λεκάνη και κάνουμε μια λακουβίτσα στη μέση και ρίχνουμε τα αβγά και το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου.
Με απαλές κινήσεις τρίβουμε τα υλικά.
Αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο νερό.
Απλώνουμε τη ζύμη σε στρογγυλό ταψί που έχουμε βουτυρώσει καλά και κάνουμε μικρές τρυπούλες με μια οδοντογλυφίδα και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Ζεσταίνουμε το γάλα προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας διαρκώς και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να δέσει η κρέμα.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη ανακατεύοντας καλά και τη βγάζουμε από τη φωτιά.
Σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε για 10 λεπτά.
Χτυπάμε τα αβγά και τα προσθέτουμε στην κρέμα με προσοχή συνεχώς να μην κόψει.
Προσθέτουμε τη βανίλια και το βούτυρο. Στρώνουμε την κρέμα στην ψημένη τάρτα και από πάνω στρώνουμε τις ρώγες του σταφυλιού.
Ραντίζουμε τα σταφύλια με νερό και πασπαλίζουμε ζάχαρη και τη βάζουμε στο γκριλ να καραμελώσει η ζάχαρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: