Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

ΠΑΣΤΑ ΦΛΟΡΑ

ΥΛΙΚΑ
3 Φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 Βιτάμ
1/3 Φλιτζανιού ζάχαρη
5 Κουταλιές κονιάκ
1 Κρόκο αβγού
Μαρμελάδα της αρεσκείας σας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βιτάμ. Και προσθέτουμε τον κρόκο, το κονιάκ και τέλος το αλεύρι ενώ συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί μέτριο σε μέγεθος. Απλώνουμε τα 2/3 της ζύμης και φροντίζουμε να καλύπτονται και τα πλαϊνά του ταψιού. Στη συνέχεια απλώνουμε από πάνω την μαρμελάδα αφού την έχουμε χτυπήσει μ ένα πιρούνι να ρευστοποιηθεί λίγο. Με τη ζύμη που κρατήσαμε πλάθουμε λεπτά κορδόνια και σχηματίζουμε ρόμβους επάνω από τη μαρμελάδα. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 40 περίπου λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: