Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ

ΥΛΙΚΑ
1350γρ. Αλεύρι
500γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
300γρ. Ζάχαρη
4 Αβγά
Χυμό από 3 πορτοκάλια
Ξύσμα ενός ποτοκαλιού
1/2 Φακελάκι μπέικιν
1 Πρέζα αλάτι
1 Πρέζα μαστίχα
2 Βανίλιες
1 Κουταλάκι γλυκού σόδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, βάζουμε τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι ν αφρατέψουν και προσθέτουμε ένα ένα τ αβγά. Όταν χτυπηθούν καλά, προσθέτουμε το χυμό των πορτοκαλιών μέσα στο οποίο έχουμε λιώσει τη σόδα. Κατόπιν βάζουμε το αλάτι, τη μαστίχα, το ξύσμα πορτοκαλιού τις βανίλιες. Το βγάζουμε από το μίξερ και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι με το μπέικιν και ανακατεύουμε μ ένα κουτάλι. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά και πλάθουμε κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: