Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
8 Κρόκους αβγών
2 Φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
1/4 Φλιτζανιού τσαγιού σιμιγδάλι
6 Φλιτζάνια τσαγιού γάλα
Φλούδα λεμονιού
Λίγη αμυγδαλόψιχα
1/2 Κιλό φύλλο κρούστας
1 Φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
Ζάχαρη άχνη
Κανέλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη. Προσθέτετε το σιμιγδάλι, δουλεύετε το μείγμα και ρίχνετε το γάλα ζεστό και λίγη φλούδα λεμονιού. Βράζετε την κρέμα μέχρι να πήξει, ενώ την ανακατεύετε διαρκώς. Την αφήνετε να κρυώσει. Στρώνετε σε βουτυρωμένο ταψί, 2 φύλλα. Αλείφετε με λιωμένο βούτυρο την επιφάνεια του δεύτερου φύλλου και πασπαλίζετε με λίγη αμυγδαλόψιχα. Επαναλαμβάνετε το ίδιο μέχρι να στρώσετε τα μισά φύλλα και τότε απλώνετε την κρέμα. Τη σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα, τα οποία αλείφετε με βούτυρο και πασπαλίζετε με αμυγδαλόψιχα. Τελειώνετε με 3 φύλλα και ραντίζετε την επιφάνεια της πίτας με όσο βούτυρο έχει μείνει. Την ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά και τη σερβίρετε πασπαλισμένη με αρκετή ζάχαρη άχνη και κανέλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: