Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΤΗΓΑΝΙΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό χοιρινή σπάλα σε κομματάκια
300γρ. Μανιτάρια
300ml Κρέμα γάλακτος
1/2 Ποτήρι νερού λευκό κρασί
Λάδι
Πολτός σκόρδου

200γρ. Καπνιστό τυρί σε κυβάκια
Αλάτι
Πιπέρι
Μπούκοβο (προαιρετικά)
Ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε βαθύ μεγάλο τηγάνι βάζουμε το λάδι και τον πολτό του σκόρδου μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τα κομμάτια του χοιρινού και τσιγαρίζουμε καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε και τα μανιτάρια να σοταριστούν μαζί με το κρέας. Σβήνουμε με το κρασί αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για μισή ώρα περίπου να μισοβράσει το κρέας και να εξατμιστούν όλα τα υγρά.
  • Αδειάζουμε το φαγητό σ ένα πυρίμαχο σκεύος βάζουμε το τυρί, την κρέμα γάλακτος, τη ρίγανη και το μπούκοβο. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα για άλλη μισή ώρα.
  • Συνοδεύουμε με τηγανιτές πατάτες ή ένα ριζότο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: