Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

ΑΡΑΜΠΙΑΤΑ ΜΕ ΠΕΝΕΣ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Πένες
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι του γλυκού πολτό σκόρδου
4 ώριμες ντομάτες κομμένες σε κύβους
1/2 Φλιτζάνι ελιές
2 Κουταλάκια του γλυκού κάπαρη
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
200γρ. Παρμεζάνα
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Κόκκινο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σ ένα αντικολλητικό τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία προσθέτουμε το πολτό του σκόρδου, το πιπέρι και σοτάρουμε, περίπου για ένα λεπτό.
Προσθέτουμε τις ντομάτες μαζί με τον χυμό τους, την κάπαρη και τον μαϊντανό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ώστε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας που και που, μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρρευστο, περίπου για 15 λεπτά.
Στο μεταξύ βράζουμε τις πένες  σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Τα σουρώνουμε και τ αδειάζουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως με τριμμένη παρμεζάνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: