Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Μακαρόνια για παστίτσιο
750γρ. Κιμά
Ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
3 Ώριμες ντομάτες τριμμένες
Λίγες σταγόνες ταμπάσκο
Πολτό σκόρδου
2 Λίτρα γάλα
1 Κουταλιά της σούπας φυτίνη
1 Συσκευασία κορν φλάουρ
3 Αβγά
150γρ. Γραβιέρα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα βράζουμε για 10-12 λεπτά τα στραγγίζουμε και τα στρώνουμε στο ταψί του φούρνου. Πασπαλίζουμε με το μισό τριμμένο τυρί.
Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι το κρεμμύδι και το πολτό του σκόρδου. Τα τσιγαρίζουμε ελαφρά και βάζουμε το κιμά, τον οποίο ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα ρίχνουμε την τομάτα αλάτι και πιπέρι. Αν μας αρέσουν οι πικάντικες γεύσεις προσθέτουμε λίγες σταγόνες ταμπάσκο. Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει μέχρι να πιει όλα τα υγρά του.Κατεβάζουμε το σκεύος από τη φωτιά προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί και ανακατεύουμε. Στρώνουμε τον κιμά πάνω από τα μακαρόνια.
Για τη μπεσαμέλ θα σας γράψω έναν εύκολο τρόπο που χρησιμοποιώ εγώ και δεν μου σβολιάζει, σίγουρα υπάρχουν και πολλοί άλλοι τρόποι.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα το κορν φλάουρ, αλάτι και τη φυτίνη, δεν χρειάζεται να βάλουμε πολύ δυνατά το μάτι της κουζίνας. Με ραβδομίξερ το χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ. Στη συνέχεια ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι η κρέμα να πήξει.
Χτυπάμε σ ένα μπολ τα ασπράδια σε μαρέγκα και σε άλλο μπολ τους κρόκους τους οποίους αφού τους χτυπήσουμε τους ενσωματώνουμε με την μαρέγκα. Κατεβάζουμε την κρέμα από τη φωτιά, ρίχνουμε σιγά σιγά τ αβγά και ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθούν με τη μπεσαμέλ. Την στρώνουμε στο ταψί και ψήνουμε το φαγητό για μισή ώρα περίπου στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει ένα όμορφο χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: