Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ
2 Κιλά μελιτζάνες
2 Κουταλάκια γλυκού πολτό σκόρδου
2 Κουταλιές σούπας ταχίνι
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
4 Κουταλιές σούπας κουκουνάρι τριμμένο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ψήνουμε τις μελιτζάνες στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
  • Αφαιρούμε τη φλούδα και πιέζουμε την ψίχα σε ένα σουρωτήρι να φύγουν τα υγρά. Τις βάζουμε στο μπλέντερ με το πολτό σκόρδου και τις πολτοποιούμε. Προσθέτουμε το ταχίνι και το χυμό λεμονιού. Χτυπάμε για λίγα λεπτά ακόμη. Μεταφέρουμε σε μπολ, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το κουκουνάρι και το μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: