ΥΛΙΚΑ
2 Λίτρα γάλα
250γρ. Σιμιγδάλι ψιλό
150γρ. Ζάχαρη
150γρ. Βούτυρο κομμένο σε κυβάκια
1 Πακέτο φύλλο κρούστας
5 Αβγά
1 Βανίλια
Για τα φύλλα
1 Κουταλιά σούπας κανέλα
300γρ. Βούτυρο λιωμένο
100γρ. Ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2 Λίτρα γάλα
250γρ. Σιμιγδάλι ψιλό
150γρ. Ζάχαρη
150γρ. Βούτυρο κομμένο σε κυβάκια
1 Πακέτο φύλλο κρούστας
5 Αβγά
1 Βανίλια
Για τα φύλλα
1 Κουταλιά σούπας κανέλα
300γρ. Βούτυρο λιωμένο
100γρ. Ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τη μισή ζάχαρη και τη βανίλια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, το σιμιγδάλι και τα αβγά να γίνουν ένα μείγμα.
- Όταν το γάλα ζεσταθεί, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το ρίχνουμε στο μείγμα με τα αβγά λίγο λίγο ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα.
- Το αδειάζουμε και πάλι στη κατσαρόλα, τη βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο που έχουμε σε κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να γίνει ένα με την κρέμα.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την κανέλα με τη ζάχαρη. Αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο ένα ταψί και στρώνουμε ένα φύλλο, το βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.
- Κάνουμε το ίδιο βάζοντας τα μισά φύλλα.
- Απλώνουμε την κρέμα και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία και αυτά τα βουτυρώνουμε ένα ένα και τα πασπαλίζουμε με το μείγμα ζάχαρης και κανέλας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 1 ώρα και 10 λεπτά. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει πριν το κόψουμε και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: