ΥΛΙΚΑ
500γρ. Φύλλο κανταϊφι
3 Κόκκινες πιπεριές
200γρ. Μπέικον ψιλοκομμένο
300γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
1 Λίτρο γάλα
3 Αβγά
150γρ. Βούτυρο λιωμένο
Αλάτι
Πιπέρι
1 Πρέζα μοσχοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
500γρ. Φύλλο κανταϊφι
3 Κόκκινες πιπεριές
200γρ. Μπέικον ψιλοκομμένο
300γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
1 Λίτρο γάλα
3 Αβγά
150γρ. Βούτυρο λιωμένο
Αλάτι
Πιπέρι
1 Πρέζα μοσχοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ξαίνουμε το κανταϊφι πολύ καλά. Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και τις βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι μαζί με το μπέικον και τα σοτάρουμε. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη παρμεζάνα.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, ρίχνουμε το γάλα και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε.
- Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί 32εκ. και στρώνουμε το μισό κανταϊφι.
- Βάζουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταϊφι.
- Περιχύνουμε με το μείγμα των αβγών και βάζουμε το φαγητό στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν την κόψουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: