Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Κριθαράκι
20 Γαρίδες καθαρισμένες
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Σέλερι ψιλοκομμένο
1 Κόκκινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρφου
Θυμάρι
1 Ποτήρι νερού λευκό κρασί
500ml. Ζωμό λαχανικών χλιαρό
1 Κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
1 Κουταλάκι γλυκού πελτέ ντομάτας
Πάπρικα
2 Κουταλιές σούπας βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και το ζεσταίνουμε. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σέλερι και τη πιπεριά. 
  • Βάζουμε το πολτό σκόρδου και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Προσθέτουμε το κριθαράκι το θυμάρι και το πελτέ ντομάτας.
  • Ανακατεύουμε συνεχώς. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια και τη πάπρικα και το ζωμό ή νερό σε δόσεις. Όταν το κριθαράκι πιει το ζωμό συμπληρώνουμε με μία κουτάλα. 
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τις γαρίδες, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο. Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και όταν κάψει βάζουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε για 2 λεπτά.
  • Όταν το κριθαρότο είναι έτοιμο κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τις γαρίδες και το βούτυρο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά να λιώσει το βούτυρο.
  • Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: