ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό φύλλο κανταϊφι
500γρ Βούτυρο λιωμένο
700γρ. Κιμά
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
1 Ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
Κύμινο
Κανέλα
4 Κουταλιές σούπας κουκουνάρι
4 Κουταλιές σούπας σταφίδες
Αλάτι
Ελαιόλαδο
200γρ. Κεφαλοτύρι τριμμένο
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Κιλό φύλλο κανταϊφι
500γρ Βούτυρο λιωμένο
700γρ. Κιμά
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
1 Ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
Κύμινο
Κανέλα
4 Κουταλιές σούπας κουκουνάρι
4 Κουταλιές σούπας σταφίδες
Αλάτι
Ελαιόλαδο
200γρ. Κεφαλοτύρι τριμμένο
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί. Καλύπτουμε τον πάτο με το μισό φύλλο αφού προηγούμενος το έχουμε ανοίξει καλά. Το αλείφουμε με το μισό λιωμένο βούτυρο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τον κιμά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το κρασί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά. Απλώνουμε τον κιμά στο ταψί. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταϊφι και με ένα μαχαίρι σπρώχνουμε το κανταϊφι στις άκρες του ταψιού προς τα κάτω να αγκαλιάσει τον κιμά.
- Περιχύνουμε με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο. Και από πάνω απλώνουμε το κεφαλοτύρι, θα δώσει ωραία τραγανή κρούστα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά να πάρει ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: