Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

ΑΡΝΑΚΙ ΦΡΙΚΑΣΕ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό αρνί σε μερίδες
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
300γρ. Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένο
2 Μαρούλια χοντροκομμένα
1/2 Ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 Κουταλιά σούπας αλεύρι
1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
2 Αβγά
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρέας. Ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά. Ρίχνουμε τον άνηθο, το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα μαρούλια. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για άλλα 30 λεπτά ή μέχρι να είναι έτοιμο το κρέας. Εάν έχει πολύ ζουμί ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Χτυπάμε τα αβγά με το χυμό λεμονιού και περιχύνουμε το φαγητό. Κουνάμε την κατσαρόλα ελαφρά να πάει παντού το αβγολέμονο και κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: