Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό μοσχάρι κομμένο σε μικρά κομμάτια
5 Κυδώνια
Ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
1 Κούπα κόκκινο κρασί
2 Φύλλα δάφνης
Μπαχάρι
Αλάτι
Πιπέρι
1 Κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1 Ποτήρι νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε καλά το κρέας. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πολτό σκόρδου. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα μπαχαρικά. Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια και το πελτέ που έχουμε διαλύσει μέσα στο νερό.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για μία ώρα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε ζεστό νερό. Καθαρίζουμε τα κυδώνια και τα κόβουμε σε κομμάτια. Όταν το κρέας κοντεύει να γίνει ρίχνουμε τα κυδώνια και μαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: