Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΝΤΑΪΦΙ

ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο φύλλο κανταϊφι
300γρ. Τριμμένα τυριά
200γρ. Καπνιστό ζαμπόν
250γρ. Μανιτάρια σε φέτες
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι πολτό σκόρδου
250γρ. Βούτυρο
800γρ. Γάλα
6 Κουταλιές σούπας αλεύρι
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Πάπρικα γλυκλιά
2 Αβγά
Λίγο ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ζαμπόν που έχουμε κόψει σε κυβάκια. Όταν πάρει χρώμα προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πολτό σκόρδου και σοτάρουμε για λίγο ακόμη. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μείνουν χωρίς καθόλου υγρά.  Κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  • Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε τα 200γρ. από το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να γίνει ένα μείγμα. Προσθέτουμε λίγο λίγο τα γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς. Όταν πήξει η κρέμα κατεβάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τα αβγά χτυπημένα και όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε καλά.
  • Απλώνουμε το κανταϊφι στο πάγκο της κουζίνας και το ανοίγουμε καλά.Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο, τοποθετούμε το μισό κανταϊφι σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ρίχνουμε το μισό βούτυρο.
  • Αδειάζουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταϊφι περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 20 λεπτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: