Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

ΑΡΝΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ
2 Αρνίσια μπούτια
2 Κουταλιές της σούπας πολτό σκόρδου
2 Κιλά πατάτες
2 Κουταλιές σούπας μουστάρδα
Χυμό από 2 λεμόνια
Ελαιόλαδο
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας. Το αλατοπιπερώνουμε. Το αλείφουμε με το πολτό σκόρδου.
  • Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες. Τις βάζουμε στο ταψί και από πάνω το κρέας.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό και περιχύνουμε το φαγητό.
  • Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ώρα.
  • Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170 βαθμούς αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλη 1 ώρα και 30 λεπτά, ενώ παράλληλα γυρίζουμε το κρέας και ανακατεύουμε τις πατάτες σε περίπτωση που χρειαστεί συμπληρώνουμε ζεστό νερό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: