Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΥ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες
500γρ. Μακαρόνια
Ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
2 Πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
2 Κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
1 Κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
1 Κούπα λευκό κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Πάπρικα
Χυμό από 1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πολτό σκόρδου.
  • Προσθέτουμε το λουκάνικο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
  • Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού.
  • Ρίχνουμε τις πιπεριές και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά.
  • Σβήνουμε με το κρασί.
  • Ρίχνουμε τα ντοματάκια και τον πελτέ που τον έχουμε διαλύσει σε λίγο ζεστό νερό. Αλατίζουμε και βάζουμε τα μπαχαρικά.
  • Ανακατεύουμε καλά και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.
  • Βράζουμε τα μακαρόνια τα στραγγίζουμε και σερβίρουμε με τη σάλτσα προσθέτοντας τριμμένη παρμεζάνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: