Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΦΡΙΚΑΣΕ

ΥΛΙΚΑ
1 Κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 Ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
2 Μαρούλια χοντροκομμένα
 Το χυμό από 2 λεμόνια
2 Αβγά
1 Κουταλιά σούπας κορν φλάουρ
Ελαιόλαδο
2 Κουταλιές σούπας βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σοτάρουμε στο λάδι και το βούτυρο το κοτόπουλο ενώ το έχουμε πασπαλίσει με πιπέρι μέχρι να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το αλάτι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Όταν μαραθούν προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε για 45 λεπτά. Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε τον άνηθο και τα μαρούλια, εάν χρειάζεται προσθέτουμε αλάτι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και παίρνουμε το ζουμί σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη. Στύβουμε τα λεμόνια και διαλύουμε το κορν φλάουρ στο χυμό τους. Χωρίζουμε τα αβγά και χτυπάμε τα ασπράδια σε ελαφριά μαρέγκα. Ρίχνουμε τους κρόκους έναν έναν και σιγά σιγά το χυμό των λεμονιών, χτυπώντας συνέχεια. Προσθέτουμε σιγά σιγά το ζωμό του φαγητού. Περιχύνουμε το φαγητό, κουνώντας τη κατσαρόλα να πάει παντού η σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: